2016/04/20

Napfényes reggeli (Re)Barbarával.

Fotó: SZ-ENCIA

A jól bevált, kedvenc reggelijeim mellett időről időre szükségem van valami új ízre. Finom és változatos reggeli nélkül könnyen átváltozom démonná... 

Egy ideje szemezgettem már az egyik joghurtos doboz oldalára nyomtatott recepttel és most végre eljött az ideje, hogy leteszteljem és közkinccsé tegyem.

Éljen a tavasz, éljen a rebarbara szezon, kezdjük a napot Barbival és az ő legjobb barátnőjével, Gyömbérrel (ha nem támogatjuk ezt a barátságot és utáljuk Gyömbért, elhagyhatjuk, bár tény, hogy ők ketten szuper páros)...

Reggelire fel, itt jönnek a hozzávalók!


Fotó: SZ-ENCIA

Pontos mennyiséget nem írok, amit a képen látsz, abból egy adag lett.


ELKÉSZÍTÉS

A hasábokra vágott rebarbarát egy tepsire / tűzálló tálba helyezem, rászórom a nádcukrot, a gyömbért, meglocsolom a narancs levével, végül mehet rá a narancshéj. 

Az egészet 180°C-ra előmelegített sütőbe tolom és addig sütöm, míg megpuhul, de nem esik szét. (Ez kb. 10-15 perc, de nézzünk rá, mert a karamellizálódott cukor gyorsan odakozmálhat.

Ha kész, kiveszem a sütőből (ekkorra már a lakásban is finom illat terjeng, vagyis nyertünk egy home made légfrissítőt is), natúr görög joghurt tetejére kanalazom, és rácsurgatom a tepsi alján maradt levet. A rebarbara savanykás, fanyar ízét lehet ellensúlyozni mézzel, agavé sziruppal, ki melyik cukorfélétől retteg legkevésbé, ki mit szeret. 

Joghurtos Barbi nemcsak reggelire finom, de bevethetjük akár ebéd utáni könnyű desszertként is. Natúr joghurt helyett pakolhatjuk vanília puding vagy vaníliás tejberizs tetejére is.


Fotó: SZ-ENCIA




Ha van kedvenc rebarbara recepted, oszd meg velem! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése