Gasztronómiai szükségállapot:
Éhes vagy.
Nincs időd a konyhában pepecselni/Lustaaa vagy.
Jót enni azért jó lenne.
A 15 perces sajtos-spenótos tojástekercset neked találták ki.
![]() |
Fotó: SZ-ENCIA |
Mennyiség: 2 személyre
Idő: 15 perc
Nehézségi fok (1-5): 1
Fotó: SZ-ENCIA |
ELKÉSZÍTÉS
0. Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
1. Serpenyőben felolvasztom a kókuszzsírt, majd ráreszelem a fokhagymát és átpirítom. Achtung! Meg ne égjen!
2. Hozzáadom és megfonnyasztom a spenót leveleket.
3. Felverem a tojást, borsot szórok rá és belemorzsolom a zöldségkockát.
4. Belekeverem a fokhagymás spenótleveleket.
5. Egy tepsire sütőpapírt helyezek és rácsorgatom a tojáskeveréket. Mindenhova egyenletesen jusson belőle. Betolom a sütőbe és mindösszesen 5 percig sütöm.
6. A sütőből kivéve rögtön rászórom a sajtot a tojásra. A legjobb valamilyen sós sajt (feta), kecskesajjtal is remek. Nekem most cheddar sajtom volt itthon, azt szórtam rá.
7. Feltekerem és szeletekre vágom. Friss salátával tálalom.
![]() |
Fotó: SZ-ENCIA |
Gyors vacsorának, könnyű ebédnek ideális.
+ TIPP: gyakorlatilag bármivel megtölthető. Párolt hagymás cukkinivel, gombával, bármilyen zöldséggel, zöldségpástétommal, mozzarellával, kolbásszal, csirkével, amit épp a hűtőben találunk.
![]() |
Fotó: SZ-ENCIA |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése