2016/02/19

10 perc alatt elkészül! Chimichurri pirítóssal.

Kértétek, hogy legyen még vacsora recept, amit pillanatok alatt el lehet készíteni. 
Hoztam egyet.

Ennél egyszerűbb recept aligha lesz még egy az SZ-ENCIÁN.

Mitől ilyen egyszerű?

    1. Az elkészítése 10 kemény percünkbe fog telni.    
2. Alig kell hozzá valami.

CHIMICHURRIT FOGUNK KÉSZÍTENI.

Fotó: SZ-ENCIA


AZ MEG MI?

Egy argentín zöld szósz, arrafelé húsok mellé adják. Mi most kispóroljuk a húst és pirítósra fogjuk kenni, így 10 perc alatt kész is. Egy pohár borral tökéletes vacsora.

Fotó: SZ-ENCIA


ELKÉSZÍTÉSE

Ha van aprítógépünk, akkor még azt a kis munkát is megspóroltuk, ami várt volna ránk. Bedobáljuk a gépbe a hozzávalókat, a legvégén hozzáöntjük az olívaolajat és összekeverjük. Ha túl sűrű, tegyünk még hozzá kevés olajat.

Ha nincs aprítónk, akkor 2 perccel több munkánk lesz: nagyon apróra felvágjuk a petrezselymet, a fokhagymát, a paprikát, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan elkeverjük.

3 MEGJEGYZÉS
1. Ha nem szeretnéd túl erősre, 2 gerezd fokhagyma bőven elég lesz. 
2. Ha szereted a csípőset, dobj bele egy kis friss chilit is. 
3. Petrezselyem-Gyűlölőknek is nyugodtan adható vacsora: az aprítóból kivéve nincs ember, aki megmondaná, hogy az ott eredetileg petrezselyem volt.

Ha még nem haldoklunk az éhségtől, keverés után hagyjuk állni fél órát, hogy igazán összeérjenek az ízek, de azonnal is fogyasztható. Kenjük meg vele a pirítóst.

Fotó: SZ-ENCIA


+ TIPP
  • Adhatjuk grillezett zöldségek vagy grillezett sajt mellé is.
  • Mártogathatunk bele csirkecombot.
  • Vagy nyers zöldségeket.
  • Tehetjük szendvicsbe is (pl. marhahúsos / csirkés).
  • Használhatjuk saláta öntetként.
  • Pácolhatunk benne húst, zöldséget.
  • Hűtőben 2-3 napig eláll.
  • Ha nem eszünk fehér kenyeret, a chimichurrihoz készíthetünk lenmagos lepénykéket
  • Fokhagyma rajongók figyelem! Első vacsora-randin ne chimichurrival villantsunk. 

Fotó: SZ-ENCIA



Érdemes megnézni, hogyan készít chimichurrit egy vérbeli és temperamentumos argentin!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése