Isteni finom + fél óra alatt megvan + egészséges.
A bónusz: a ropogós édesburgonya gyakorlatilag olaj nélkül készül.
Mennyiséget csak nagyjából írok, az alábbi képen látható hozzávalókból egy személyre készült ebéd.
Az egész megvan 30 perc alatt, a konyhában a rozmaringtól fantasztikus illat lesz, az elkészült ebéd színei pedig gyönyörködtetőek.
LÁSSUNK HOZZÁ!
 |
A ROPOGÓS ÉDESBURGONYÁHOZ
1-2 közepes méretű édesburgonya megmosva
1-2 szál rozmaring
nagyszemű só, bors
zöldfűszerek (én petrezselymet, bazsalikomot és egy kis mentát használtam)
1-2 gerezd fokhagyma
1 kanál olívaolaj (ha van letapadásmentes serpenyőnk, akkor még ezt a kicsit is elhagyhatjuk)
AZ AVOKÁDÓKRÉMHEZ
1 érett, puha avokádó (ha csak keményet kaptunk a boltban, tegyük papírzacskóba. A sötétben 1-2 nap alatt szépen megpuhul)
a többi ízlés dolga, én ezeket tettem bele:
1 kis gerezd fokhagyma
pár szem dió
friss bazsalikom levelek, menta, petrezselyem
fél citrom leve
balzsamecet
olívaolaj
só, bors
A GRILLEZETT BÉBICUKKINIHEZ
megtisztított, hosszában kettévágott bébi cukkini (természetesen a nagy is jó)
só, bors
kevés olívaolaj
+ parmezán forgács az édesburgonya és a cukkini tetejére
ELKÉSZÍTÉS
Első lépésben előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Tepsire sütőpapírt teszünk, rátesszük a megmosott édesburgonyát, tetejére mehet 1 szál rozmaring és irány a sütő. Kb. 20 perc alatt krémesre puhul.
Amíg sül, elkészítjük az avokádókrémet.
|

Ezzel kábé öt perc alatt (se) megvagyunk, így már hozzá is foghatunk a cukkinik grillezésének.
Ha kész, kukkantsunk a sütőbe. Ha szépen megpuhult az édesburgonya, vágódeszkán felkockázzuk. Eszünkbe ne jusson leszedni a héját! Ez lesz benne az izgalmas, ettől válik ropogóssá. Forró serpenyőbe dobjuk, zöldfűszerek, reszelt fokhagyma, só, bors. Időről időre megrázzuk, hagyjuk, hogy szép pirosra piruljon. Még forrón rászórjuk a parmezán forgácsokat.
Jöhet a tálalás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése